Auto importeren? Hoe werkt dat?

Een auto importeren: hoe werkt dit precies?

Je hoort steeds vaker dat er wordt gekozen om een auto te importen. Maar wat zijn de voordelen van een auto importeren nou precies? Dit heeft een groot voordeel: de prijs van een auto kan in het buitenland een stuk lager liggen. Toch is het importeren van een auto lang niet altijd even eenvoudig. Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten voordat je een auto importeert. Bovendien komen er bovenop de aanschafwaarde van de auto ook nog extra kosten. Doordat je van alles moet regelen wanneer je een auto importeert, zien veel mensen er toch maar van af. Dit is natuurlijk zonde als je bedenkt dat dit helemaal niet zoveel moeite hoeft te kosten. Je kunt natuurlijk ook gewoon een expert inschakelen!

Het uitkiezen van een auto

Kies je voor een auto importeren? Dan zal je natuurlijk wel eerst een mooie auto moeten vinden. Een auto importeren uit België of Duitsland is vrij populair. Vooral Duitsland is een zeer populaire optie. Het is eenvoudig om een auto te importeren uit een EU-land, maar bij andere landen komt hier meer bij kijken. Kies je ervoor om een auto uit Duitsland te importeren? Dan kan je hiervoor terecht op een Duitse website. Duitsland heeft, net als Nederland, veel websites waar auto’s verkocht worden. Hier kan je vrij eenvoudig een mooie auto vinden.

Wanneer je eenmaal een auto hebt gevonden, zal je ook nog moeten berekenen hoeveel het importeren je gaat kosten. Een auto importeren uit Amerika zal je veel meer geld kosten dan het importeren van een auto uit Duitsland. Het kan echter nog steeds aantrekkelijk zijn om een auto te importeren uit Amerika. In Amerika worden vooral klassieke auto’s vaak tegen zeer scherpe prijzen verkocht. Voor een Duitse auto kan je natuurlijk veel beter een auto importeren uit Duitsland zelf.

Welke kosten mag je nog meer verwachten?

Er zijn vrij veel kosten die aan het importeren van een auto zitten, maar desondanks ben je vaak toch nog goedkoper uit. Anders zou niemand natuurlijk nog auto’s importeren uit het buitenland. Kosten waaraan je kunt denken zijn bijvoorbeeld het BPM, maar ook BTW, invoerrechten, douanekosten, transportkosten en de kosten om de auto te keuren. Er zijn websites waarop je deze kosten vrij eenvoudig kunt berekenen. Het is aan te raden om eens een van deze websites te bezoeken. Er zijn vele goede websites waarop je terecht kunt voor alle belangrijke informatie en handige tips. Ook websites met handige rekentools. Daarnaast kunnen ze je ook helpen met een auto importeren. Zorgen ervoor dat jij niet zoveel werk meer hebt. Het importeren van een mooie auto is op deze manier natuurlijk een stuk eenvoudiger. Het is absoluut aan te raden om je eens te verdiepen in alle mogelijkheden van de verschillende bedrijven. Wanneer jij een mooie auto hebt gezien in het buitenland, maar niet weet hoe je deze importeert, dan kunnen ze je gegarandeerd helpen. Succes met je volgende auto!