De oplossing voor kinderen die bedplassen

De oplossing voor kinderen die bedplassen

Bedplassen is vervelend, zowel voor de ouders als voor de kinderen. Ouders liggen liever ’s nachts op een oor, dan hun kind wéér een schone pyjama aan de moeten trekken en het beddengoed te moeten verschonen. Kinderen schamen zich er daarnaast meestal voor. Zo erg zelfs, dat ze niet willen gaan logeren of bijvoorbeeld op school- of sportkamp willen. Dryly biedt dé oplossing voor kinderen die bedplassen, met een hippe plaswekker.

Zo helpt Dryly bedplassen tegen te gaan

Dryly bestaat uit eigenlijk uit drie onderdelen. Allereerst zijn er de leuke boxershorts of hipsters. Deze zien eruit als gewoon ondergoed, maar zijn voorzien van een vochtsensor. Verliest je kind maar een druppeltje urine tijdens het slapen, dan wordt er een signaaltje gestuurd naar zowel de pandabeer Wizzu als naar de smartphone van een ouder. Wizzu geeft vervolgens een alarmsignaal, waardoor je kind wakker wordt. In een reflex zal hij of zij de plas ophouden. Je kind zet de wekker uit door met de knuffel te schudden, en gaat vervolgens naar de wc. Omdat jij als ouder ook eventueel een signaaltje hebt gehad, kun je checken of alles goed gaat. Easy as that!

De plaswekker van Dryly is een zeer effectieve manier om bedplassen aan te pakken. Wist je dat van alle kinderen die gebruik maken ervan maar liefst 93 procent ‘s nachts zindelijk is binnen zes tot acht weken?

Wanneer kan een plaswekker uitkomst bieden?

Of een plaswekker nodig is als je kind in bed plast? Dat hangt af van de frequentie van het bedplassen en de leeftijd van het kind. Plast je kind wel eens in bed, maar is hij of zij jonger dan zes jaar? Dan hoef je je nog niet gelijk zorgen te maken en een plaswekker te gaan gebruiken. In bed plassen op deze leeftijd hoort eigenlijk nog bij het normale proces van zindelijk worden.

Een plaswekker kan wel nodig zijn als een kind van zes jaar minimaal tweemaal per week in bed heeft geplast gedurende het afgelopen kwartaal. Of als gedurende het laatste half jaar een 7-jarige nog minimaal maandelijks een keer in bed heeft geplast. In deze gevallen wordt ook eigenlijk pas echt van bedplassen gesproken, waarvan de medische term enuresis nocturna is.

Blijf aanmoedigen en vooral kalm

Naast een plaswekker, zijn er nog meer handige technieken die je kunt toepassen om bedplassen tegen te gaan. Zo kan het helpen om je kind nog eenmaal te wekken en te laten plassen voordat je zelf gaat slapen. Ook kun je het kind na een droge nacht belonen met een sticker. Het is overigens vooral belangrijk om zelf kalm te blijven als je kind toch een keer in bed heeft geplast weer. Boos worden heeft geen zin. Je kind doet het immers per ongeluk. Wel is het mogelijk dat je het kind laat meehelpen het bed opnieuw op te maken. Zo begrijpt hij of zij in ieder geval welke consequenties bedplassen heeft.