Kilo Kilo Vintage

Vintage kleding bij Kilo Kilo vintage

Je hebt misschien vast al wel van ze gehoord, Kilo Kilo vintage. Je hebt ze misschien gezien op social media, of hun tote bag voorbij zien komen in de stad. Maar wat is het eigenlijk precies? Wat houdt het in om vintage per kilo te kopen en hoe gaat dat te werk?

Wat zijn de Kilo Kilo sale events?

Bij Kilo Kilo vintage zijn ze chronisch op fast fashion dieet en daar willen ze het liefst iedereen in meenemen. Ze maken daarom het kopen van vintage kleding zo leuk en makkelijk mogelijk voor je. Ze organiseren evenementen, wat misschien niet aan je voorbij is gegaan. De evenementen zijn echte dagjes uit. Ze worden georganiseerd op de leukste locaties en vaak in samenwerking met skaters, kunstenaars en/of artiesten.
Je betaalt op deze evenementen vaak maar 2 euro voor een ticket en daarnaast betaal je niet per stuk maar dus per kilo. Rekken worden constant bijgevuld en naast dat je aan het einde van de dag je kledingkast kan bijvullen is ook je endorfine weer op pijl!

Is het ook mogelijk vintage te kopen als ik niet een event kan bezoeken?

Gelukkig heeft Kilo Kilo vintage ook een webshop. Bijzondere items kun je hier vinden en worden vaak de volgende dag al bezorgd. Boven de 50 euro worden items zelf gratis verzonden :). Ook kun je gemakkelijk zien, hoe vintage het item is. Dit betekend dat het misschien wel een beetje slijtage toont, maar dan weet je ook wat je kan verwachten.
Er zijn ook 2 fysieke winkels te bezoeken. De Vintage Mahal, in Maarssen. Wat zeker een aanrader is. Je kunt hier bijna verdwalen tussen alle vintage rekken en meteen je tricks oefenen op je skateboard. En daarnaast vind je ze midden in het gezellige centrum van Utrecht, aan de steenweg. Een pop-up store met overal de mogelijkheid om te bekijken hoe je nieuwe outfit je staat. De hele winkel hangt namelijk vol met spiegels!

Vintage kopen per kilo

In de fysieke winkels en op de evenementen van Kilo Kilo vintage betaal je dus je vintage per kilo. Je gooit je mandje of tote bag vol met alle items die je mee naar huis wilt nemen en dit wordt bij de kassa gewogen. Of dat je je fruit bij de groenteman wilt betalen zeg maar ;). Alle artikelen worden per hand uitgezocht en het is echt speuren naar parels. Alles is uniek, vintage en kwalitatief goed voor nog een ronde, of twee.

Naast dat je outfit on point is na het bezoeken van Kilo Kilo vintage is het ook een erg bijzondere en leuke ervaring!