Voordelen van houten jaloezieën

De voordelen van houten jaloezieën in het interieur

Jaloezieën zijn de ideale vorm van raamdecoratie voor in een gezinswoning. Het is praktisch, verkrijgbaar in veel stijlen en in iedere ruimte toe te passen. In dit artikel lees je meer over de voordelen van één specifiek soort: houten jaloezieen. Ben je benieuwd of deze raambekleding past bij jouw woonwensen? Lees dan snel verder!

Natuurlijke touch in het interieur

Door middel van houten jaloezieën voeg je eenvoudig een natuurlijke touch toe aan het interieur. Het materiaal straalt erg veel warmte uit en sluit aan op verschillende woonstijlen. Denk maar eens aan de landelijke interieurstijl, maar ook aan een botanisch interieur of een Scandinavische look.

Stijlvolle en sfeervolle uitstraling

Ook als de natuurlijke (licht)bruine kleur je niet zo aanspreekt, zijn houten jaloezieën nog een goede optie. De raambekleding is namelijk ook verkrijgbaar in andere kleuren. Denk aan taupe, antraciet, offwhite en zwart. Door het materiaal krijgen de jaloezieën toch een luxere uitstraling dan raamdecoratie van bijvoorbeeld kunststof. Welke kleur je ook kiest, het is altijd een stijlvolle en sfeervolle toevoeging aan je interieur. Denk hierbij niet alleen aan de woonkamer, maar ook aan je slaapkamer, thuiskantoor of zelfs de kinderkamer.

Praktisch in gebruik

Het handige van jaloezieën (ten opzichte van traditionele gordijnen) is dat ze erg praktisch zijn in gebruik. Je kunt eenvoudig de lichtinval regelen, zonder direct al het daglicht te verliezen. Ook creëer je op deze manier snel wat extra privacy. Wil je optimaal genieten van de natuurlijke lichtinval of het mooie uitzicht? Dan kun je de jaloezieën helemaal naar boven trekken om het raam vrij te maken.

Isolerende functie

In de winter kan er tot maar liefst 30% aan warmte verdwijnen via de ramen. Dit kun je voorkomen door er houten jaloezieën voor te hangen. Deze vorm van raamdecoratie heeft namelijk een isolerende functie. Tijdens de koude maanden blijft de warmte langer binnen en in de zomer geniet je juist van een koele ruimte door de jaloezieën helemaal te sluiten.

Houten jaloezieën op maat

Tot slot is het goed om te weten dat je vrijwel alle soorten jaloezieën (hout, kunststof, aluminium, PCV) op maat kunt laten maken. Je geeft de afmetingen van de ramen door, bepaalt zelf de kleur en kiest een passende afwerking. Denk ook aan de bedieningskant en de look van het ladderkoord/de ladderband. Het beste is dat dit maatwerk helemaal niet duur hoeft te zijn. Neem voor goede deals bijvoorbeeld een kijkje op de website van Kwantum.